November uitgelezen

“October extinguished itself in a rush of howling winds and driving rain and November arrived, cold as frozen iron, with hard frosts every morning and icy drafts that bit at exposed hands and faces.”  – J.K. Rowling

November is ondertussen alweer enkele dagen geleden ten einde gekomen. De kerstboom staat al op, de adventskalender wordt langzaam geplunderd en het einde van dit jaar komt  in zicht… Maar voor die goede voornemens voor volgend jaar verschijnen, is het eerst tijd om terug te kijken naar wat ik in november las.

Al bij al was november een erg goede leesmaand. In totaal las ik vier boeken en ik ben heel trots om  te melden dat ik mijn doel(en) voor #nonfictionnovember gehaald heb.
Waar je naar moet luisteren in muziek (A. Copland) is een erg informatief boek dat je de basics van muziek uitlegd. Voor mij was het allemaal herhaling dus ik begreep alles goed, maar ik vraag mij af of een muzikale leek dit boek ook goed zou begrijpen. What If?: Serious Scientific Answers to Absurd Hypothetical Question (R. Munroe) heb ik niet van voor tot achter gelezen. Mijn niet-wetenschappelijke achtergrond en ook mijn gebrek aan interesse in sommige vraagstukken waren de grote boosdoeners. Ik heb er dan uiteindelijk voor gekozen om te selecteren in de vraagstukken en zo werd het een veel aangenamere leeservaring.

Naast deze twee non-fictieboeken las ik ook twee boeken in het Young Adult genre. Wonder (R.J. Palacio) las ik op aanraden van mijn zus. Het leest heel vlot, heeft een hartverwarmend verhaal en bevat veel humor. Kortom het type boek waarmee je graag een zondagnamiddag voor het haardvuur doorbrengt. Het laatste boek dat ik in november las was The Hate U Give (A. Thomas). Ik ben enorm onder de indruk van dit boek en begrijp de hype volledig. Een volledige recensie kan je hier terugvinden.

Voor december heb ik geen al te wilde leesplannen gemaakt, enkel het aantal boeken dat ik aan het lezen ben naar nul reduceren. Aan het begin van deze maand had ik drie boeken op mijn leesstapeltje liggen. Ondertussen is het stapeltje al iets kleiner, want ik las twee dagen geleden A Tale for the Time Being uit. Een mooi boek, maar het duurde even voor ik mee was. Vooral de voetnoten vond ik in het begin erg storend. Op dit moment lees ik De dame en het hondje, kortverhalen van Anton Tsjechov. Voorlopig is De zenuwinzinking mijn favoriet. Daarnaast zijn Bram en ik in Toon Tellegens Misschien wisten zij alles: 313 verhalen over de eekhoorn en de andere dieren aan het lezen. Maar ik betwijfel of we die nog uitkrijgen voor 1 januari.

P.S. De foto is twee jaar geleden in Gamla Stan in Stockholm getrokken. In de wintermaanden heb ik toch altijd een beetje heimwee naar deze stad.

Geef een reactie