December TBR

Nog een maandje en dan is 2018 alweer voorbij.

Ik ging eens snuffelen in mijn boekenkast (en de bib) om te kijken welke boeken ik graag nog deze maand zou willen lezen. Het werden uiteindelijk deze vier:

Het Love & Lemons kookboek | Jeanine Donofrio |Uitgeverij Unieboek|Het Spectrum

Niet meteen een boek om van voor tot achter te lezen, maar wel leuk om eens door te bladeren en wat inspiratie op te doen voor nieuwe gerechtjes. De recepten in dit kookboek zijn vegetarisch, maar kunnen ook gemakkelijk vegan gemaakt worden. Ik ben momenteel vooral benieuwd naar de geroosterde paprikasoep met wortel!

Ravel ontrafeld-Leven en werk van Maurice Ravel| Jan Christiaens |Lipsius Leuven/Universitaire Pers Leuven

Als kerstcadeautje aan mezelf kocht ik mezelf tickets voor een uitvoering van L’Enfant et les sortilèges, in een (nog niet zo ver verleden) het onderwerp van mijn thesis. Ravel ontrafeld heb ik toen als naslagwerk gebruikt, maar nooit volledig uitgelezen. Zeg nooit nooit, dus hoop ik het deze december eindelijk in zijn totaliteit te lezen.

De liefde van een half leven | Eileen Chang | Vertaald door Silvia Marijnissen | De Arbeiderspers

Tot nu toe mijn favoriete boek uit de Schwob-herfstactie: een liefdesgeschiedenis in het Shanghai van de jaren 30. Voorlopig kabbelde het verhaal rustig voort, maar er beginnen nu verschillende problemen voor het jonge koppel op te duiken. Ik hoop maar dat alles goed komt met Manzhen.

Nevermoor The Trials of Morrigan Crow | Jessica Townsend |Orion Children’s Books

Iedereen bejubelt deze nieuwe kinderreeks en alleen al de goudfolie overtuigde mij dat ik het boek moest kopen. Normaal lees ik rond kerst altijd een geïllustreerde editie van Harry Potter, maar dit jaar gaat Morrigan het van Harry moeten overnemen. Geen druk hoor.

Geef een reactie