Breiproject #1 – Haarband

In de aanloop naar de herfst is mijn behoefte om te breien weer groter geworden. Ondanks de warmte, heb ik een paar weken geleden een voorraadje wol ingeslagen en het eerste resultaat is er al: een haarband.

Normaal begin ik altijd wat in het wilde weg te breien, maar deze keer kon ik dankzij het breimagazine van Veritas redelijk snel en op een gestructureerde manier aan de slag. Eén bolletje wol (en ik heb zelfs nog een half bolletje over) is al voldoende om deze haarband te maken. Voor beginners, zoals ik, zijn de instructies meestal vrij makkelijk te volgen, zelfs het gedeelte waarin je een kleine kabel moet breien. Toch denk ik dat ik de instructies verkeerd begrepen heb, want mijn haarband heeft absoluut niet hetzelfde patroon als al de haarbanden in de boekjes. Ook met mijn nieuwe breiproject ontdek ik dat de instructies in het boekje niet altijd even duidelijk zijn voor onervaren breiers, godzijdank heb ik een mama die mij alles een paar keer kan uitleggen.

40022968_459416011208666_4572222858184359936_n

Volgend project? Een soort van Bernadette-achtige golf.

 

 

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. José Muylaert schreef:

    Hij is wel leuk geworden hoor ! Past hij goed ? Ken je trouwens ravelry.com ? Ik ben daar groot fan van, er is ook altijd een hoop uitleg te vinden ( als je Engels spreekt )

    1. Ja, hij past heel goed! Die site ken ik niet, maar ik ga er eens naar kijken. Altijd leuk om nieuwe breiprojectjes te vinden 🙂

Geef een reactie