Wat Alice vergat: mijn eerste roman van augustus, mijn tweede Liane Moriarty 

Soms heb je zo van die maanden dat je totaal geen zin hebt om te lezen. Elk boek dat je oppakt een nieuwe teleurstelling en die neerwaartse spiraal houdt je – jammer genoeg -van het lezen af. Gelukkig had mijn tante nog enkele boeken liggen die ik mocht lenen en daar zat deze Wat Alice vergat van de Australische Liane Moriarty tussen.

Alice is flauwgevallen tijdens haar steples (steples?) en wordt enkele momenten later terug wakker in 1998. Het enige probleem: het is 2008 en de afgelopen 10 jaar is er heel wat verandert in Alice’ leven. Langzaam puzzelt Alice haar herinneringen terug samen, maar zal ze nu echt gaan scheiden van haar grote liefde Nick?

Wat Alice vergat is een romantische komedie met een vleugje drama, wees dus gewaarschuwd als een thriller zoals Big Little Lies verwacht. Toch stelde het boek mij niet teleur: het leest heel vlot en is moeilijk weg te leggen, ideaal lectuur voor als je in een leesdipje zit. Je leeft mee met alle personages en hoopt dat al hun problemen uiteindelijk overwonnen worden. Moeilijke thema’s zoals onvruchtbaarheid en scheidingen worden besproken en zetten  aan tot nadenken. Een klein minpuntje is de epiloog, waarin vele jaren zijn voorbijgevlogen en de karakters van de personages enorm veranderd lijken. Misschien had het beoogde einde/doel van deze epiloog op een andere manier in het verhaal verwerkt kunnen worden.

Dit boek wordt blijkbaar binnenkort verfilmd. Ren dus nog snel naar de dichtstbijzijnde boekenwinkel om het voor de release gelezen te hebben, want het boek is meestal beter dan de film. 😉

Wat Alice vergat| Liane Moriarty | vertaald door Anna Livestro| A. W. Bruna Uitgevers| ****/*****

Geef een reactie