Schrijven in je boek?!

on

Een paar maanden geleden ben ik aan een experiment begonnen. Na het volgen van een workshop waar iedereen in zijn boek of in een schriftje aantekeningen maakte tijdens het lezen en ik als enige – eh – gewoon las, dacht ik het ook eens te proberen. Waarom ik niet voor de optie ‘aantekeningen in een schrift maken’ gegaan ben, dat weet niemand. Maar ik besloot dus vanaf nu in mijn boeken te onderlijnen en te schrijven.

Dit experiment is gefaald, beste lezer. Iedere pen- of prachtige pastelfluostiftstreep in mijn boek doet pijn. Bovendien vind ik het ontiegelijk vervelend om constant met een pen (en een latje, want schuine of golvende strepen zijn blijkbaar not done) rond te lopen tijdens het lezen. Meer zelfs! Al dit gehannes zorgt voor een minder aangename leeservaring.

Nu probeer ik mijn besprekingen toch naar een hoger niveau te tillen door af en toe naar passages uit het boek te verwijzen en notities maken is dan ergens onvermijdelijk. Ik onthoud veel maar ook niet alles en in een boek van 500 pagina’s die ene zin terugvinden, is verre van ideaal. Na al wat onderzoek met memoblaadjes in boeken (oké aan die pen overal meezeulen ontsnap ik dus echt niet), heb ik nu ook “stickers” gekocht. Zal dit werken? Ik hoop het ten zeerste en houd u graag op de hoogte via Instagram.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Liana schreef:

    Mmm schrijven in boeken, dat zou ik toch echt niet kunnen. Wat als je het boek daarna aan iemand uitleent? ;o

    1. Ik leen niet zo vaak uit 😉

Geef een reactie