Street Art Wandeling Hasselt

on

10 februari vond de eerste officiële Street Art Wandeling van Hasselt, georganiseerd door OWSH, plaats. Samen met mijn culturele buddy Charlotte had ik mij ingeschreven voor deze wandeling. ‘s Ochtends leek ons uitstapje in het water te vallen, letterlijk, de regen viel met bakken uit de lucht. Helemaal ingeduffeld vertrok ik in de namiddag naar de toeristische dienst om het na tien minuten al uit te puffen. Opeens was het gedaan met regenen en bleken die drie lagen toch licht overdreven.

We verzamelden ons voor de toeristische dienst (waar meteen al een prachtige muur te spotten is) en vertrokken van daaruit op onze wandeling. Karolien was een zeer enthousiaste gids en wist ons in 2 uur tijd heel wat mooie plekjes in Hasselt te tonen. De Street Art wandeling kan je het best vergelijken met een museumtour in openlucht. Met als extra voordeel dat je niet alleen kunst kan bewonderen, maar ook de nodige stappen op je teller kan verzamelen. In totaal werd er ongeveer 5 km gestapt, toch al een mooie wandeltocht.

Ondanks dat ik Hasselt redelijk goed ken, bleken er toch nog veel verborgen plekjes te ontdekken.

Je kan zelf ook een Street Art Wandeling maken samen met OWSH of bij de toeristische dienst van Hasselt de Graffiti & Street Art kaart afhalen en zelf op stap gaan. De gratis tentoonstelling van het Street Art Festival, Outside Inside, loopt nog in het Stadsmus tot 3 mei. En voor de boekenwurmen onder ons is er ook een boek uitgebracht bij deze tentoonstelling.

Met dank aan Charlotte Knapen voor de foto van mij voor de muur 😉

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. sienwevers schreef:

    Hasselt zit vol kleine verrassingen vind ik 🙂

Geef een reactie