New York Times ‘By The Book Tag’

Toevallig zag ik gisteren Sophie – van het Youtube kanaal Portal in the Pages – deze tag samen met haar vriend doen en ik dacht niks beter dan een book tag om het bloggen terug op te pakken. De vragen zijn in het Engels, maar ik beantwoord ze in het Nederlands.

What book is on your night stand now?

Op mijn nachtkastje ligt de meest recente Flow (tijdschrift), omdat ik die nog steeds niet uitgelezen heb. Op mijn spreekwoordelijk nachtkastje ligt Ik ben Eleanor Oliphant van Gail Honeyman en Geluk is gevaarlijk – een keuze uit de gedichten van Rutger Kopland.

What was the last truly great book that you read?

Ik heb de afgelopen maand al enkele heel goede boeken gelezen… Als ik moet kiezen, gaat het tussen Autumn van Ali Smith en The Sense of an Ending van Julian Barnes.

If you could meet any writer – dead or alive – who would it be? And what would you want to know?

Het zou wel leuk zijn om Jane Austen eens te ontmoeten, maar ik zou denk ik niet iets aan haar vragen. Eerder wil ik een dag meelopen in haar leven en er zo achter komen hoe het is om in die tijd te leven als vrouw. Dat lijkt mij interessant.

What books might we be surprised to find on your shelves?

Ik heb veel wetenschappelijke boeken en atlassen op mijn boekenplanken staan, maar die zijn niet van mij maar van Bram. Het zou dus een verrassing kunnen zijn dat die er staan. Daarnaast heb ik een heel schap vol kunst- en muziekboeken. Niet meteen een verrassing omwille van mijn studies, maar ik denk dat ik die boeken nog te weinig aan bod laat komen op de blog en mijn Instagramaccount.

How do you organize your personal library?

Er zit eigenlijk totaal geen systeem achter onze persoonlijke bibliotheek. We proberen het een beetje per genre/thema of taal te doen, maar na een paar dagen ligt dat systeem alweer in puin. Ik vind het wel leuk om het een beetje wanordelijk te hebben.

What book have you always meant to read and haven’t gotten around to yet?

His Dark Materials van Philip Pullman en Sherlock Holmes van A.C. Doyle. Ze staan wel in de kast, maar ik ben er nog steeds niet toe gekomen.

Anything you feel embarrassed never to have read?

Er zijn zo veel boeken en ik wil zo veel lezen dus ik ga mij niet schamen voor een boek dat ik nog niet gelezen heb. Ooit komt het er misschien wel van.

Disappointing, overrated, just not good: what book did you feel you were supposed to like but didn’t?

Tirza van Arnon Grunberg en Het Smelt van Lize Spit.

Do you remember the last book you put down without finishing?

Het is iets wat niet vaak gebeurt, maar dit weekend heb ik Carry On van Rainbow Rowell opgegeven. Na 100 pagina’s had ik er genoeg van. Dan lees ik liever Harry Potter.

What kinds of stories are you drawn to? Any you stay clear of?

Magisch realisme en historische fictie of familiedrama’s kunnen mij altijd wel bekoren. Ik lees nooit horror of science fiction.

What do you plan to read next?

Na Ik ben Eleanor Oliphant ligt Geheimen van het Wilde Woud van Tonke Dragt nog klaar. Het is een boek van de bib dus ik zal mij moeten haasten.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. sienwevers schreef:

    Oeps.. Tirza staat op mijn lijstje en in Het smelt raak ik niet verder dan 100 pagina’s.. Opgeven?

    1. Ik ben de enige in mijn omgeving die Tirza verschrikkelijk vond, de rest vindt het allemaal geniaal… en Het Smelt, tja, na 2 jaar weet ik nog steeds niet wat ik vind. Langs de ene kant vind ik haar schrijfstijl enorm goed, maar het verhaal was met iets te.

Geef een reactie