Blogmas 2017 #3 – Kerstfilms

Gaat er iets boven ingeduffeld met een theetje naar een kerstfilm kijken? Ik denk het niet. Op Vitaya en Vijf is er iedere avond wel een of andere Hallmark kerstfilm te zien. Heel leuk, maar ik kijk toch liever naar de klassiekers. Voorlopig zijn ze nog niet echt te bespeuren, maar ik hoop dat daar in de aanloop naar Kerstmis verandering in komt. Hoera voor DVD’s!

Hieronder een lijstje van mijn favoriete kerstfilms (niet meteen een verrassende lijst):

The Holiday
Helaas thuis vergeten en daardoor nog steeds niet gekeken. Dit is zonder twijfel mijn favoriete kerstfilm. Ik ga alvast wat van de soundtrack aan mijn playlist toevoegen.

Home Alone
De absolute favoriet van mijn jongste zus, die het liefst deze film op repeat zou zetten… Dat gaat er toch een beetje over. Wie wil er nog eens naar The Holiday kijken?

Love Actually
Geen kerst zonder Love Actually. Een beetje triest, een beetje vrolijk, een beetje hartverwarmend.

The Sound of Music
Iedere kerst/nieuwjaar wordt deze klassieker wel op een tv-zender uitgezonden, daardoor is deze film voor mij onlosmakelijk met kerstmis verbonden.

A Christmas Carol
Er zijn al zoveel versies van dit verhaal gemaakt, maar een van mijn favoriete blijft toch de versie uit 1999 met Patrick Stewart. Die stond op de video net voor Cats* opgenomen en dan moest ik altijd heel lang doorspoelen voor ik Cats kon kijken.
* Musical van A.L. Webber waar ik aan verslaafd was als kind.

  kerst

Geef een reactie