Boekenvoornemens in 2018

Januari komt eraan en dat betekent dat de tijd voor lijstjes en goede voornemens weer is aangebroken. Sporten zit er voor mij niet in volgend jaar (wegens ‘de luie tyfus’) en supergezond eten vind ik ook maar een beetje overroepen. Daarentegen kan ik nooit genoeg lezen en wil ik daar wel al eens graag voornemens voor maken.

Dit jaar had ik als Goodreads Reading Challenge 50 boeken aangeduid. Hoewel ik op dit ogenblik maar liefst 54 (!) boeken gelezen heb, vind ik het toch een beetje te veel druk op mijn schouders. Lezen betekent vooral genieten en niet aan cijfertjes denken. Ik wil mij minder van die Reading Challenge aantrekken en daarom komt de teller volgend jaar gewoon terug op 20 te staan. Een aantal dat ik minstens gelezen wil hebben en verder zien we dan wel weer.

Onlangs maakte ik een schapje in de boekenkast met al mijn ongelezen boeken… Ik moet zeggen dat het resultaat lichtjes gênant is. Het voornemen voor 2018 is toch die ongelezen boeken te halveren. Liefst laten verdwijnen, maar laten we eerlijk zijn: dat gaat niet gebeuren. Zoals je op de foto kan zien zijn er enkele kanjers bij, maar dat houdt mij niet tegen. Net die dikke boeken zijn degene die ik het liefst wil lezen dus … Gaan met die banaan!

25577477_1963118550372696_904938979_o

Voornemen nummer drie is de Schwob-challenge voltooien. Ik en uitdagingen gaan meestal nogal moeilijk samen, maar als ik hem zelf maak dan moet ik mij er zeker aan houden. Zoals eerder vermeld, wordt de challenge begin januari bekend gemaakt.

Niet rechtstreeks met het lezen verbonden maar wel met boeken, is voornemen nummer 4. Ik wil de catalogi van uitgeverijen beter in het oog houden zodat ik op de hoogte ben van welke boeken er allemaal uitkomen. Ik weet dat ze online ergens te verkrijgen zijn, maar als iemand weet hoe ik aan papieren versies kan geraken dan mag je mij zeker contacteren.

Als allerlaatste voornemen staat er op het lijstje ‘meer poëzie lezen’ genoteerd. Na Olijven moet je leren lezen heb ik extra veel zin om volgend jaar mijn tanden eens in enkele poëziebundels te zetten.

25577147_1963118543706030_1790928775_o

En wat zijn jullie goede voornemens?

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Hanne schreef:

    Leuke voornemens! Ik kijk al uit naar die challenge van jou! Is het één waar anderen ook aan kunnen meedoen?
    Net zoals jij ga ik mijn Goodreads Reading Challenge ook minstens halveren. Dat geeft inderdaad alleen maar druk.
    Verder echt een top voornemen om meer poëzie te lezen. Ik vind de dichtbundel van Siel Verhanneman erg mooi en Rupi Kaur kan ik ook altijd smaken. Misschien kunnen deze twee dames jou ook bekoren?

    1. Ja, het wordt een challenge waar anderen ook aan kunnen meedoen. 🙂 Siel Verhanneman volg ik wel op Instagram, maar ik zou eigenlijk eens een boek van haar moeten aanschaffen. Bedankt voor de tips!

Geef een reactie