Non-fictie TBR

Wanneer ik over boeken schrijf, heb ik het meestal over fictie. Toch heb ik in mijn boekenkast ook een hele stapel non-fictie boeken liggen die dringend eens gelezen moeten worden.

output_heFtVy.gif

Zoals misschien meteen opvalt, heb ik erg veel boeken over muziek in mijn kast staan. Ik ben vorig jaar afgestudeerd als musicoloog (vergelijk het met een kunstwetenschapper, maar dan voor muziek). Dus mijn interesse op dit gebied is enorm en vandaar al de boeken. Ik lees vaak stukjes uit deze boeken om mij voor te bereiden op een les die ik moet geven, maar ik heb helaas nog geen tijd gehad om de boeken in zijn totaliteit te lezen. Hopelijk komt dit er snel van. Momenteel ben ik Audible Signs, Essays from a Musical Ground van M.A. Rose aan het lezen, maar ik ben een beetje teleurgesteld. Veel mening en blabla, maar weinig wetenschappelijk ondersteunde stellingen.

Naast de muziekboeken heb ik ook nog een kunstgeschiedenis boek (ook vaak gebruikt om mijn lessen voor te bereiden!) en Steinz Gids voor de wereldliteratuur. Dit laatste boek is niet echt een leesboek, maar een soort van Goodreads offline waarin je kan bladeren als je op zoek bent naar een nieuw boek.

Tot slot staan er nog twee boeken in de lijst die zich focussen op wetenschap. Toegegeven deze zijn niet van mij maar van mijn vriend. Hij heeft What if al gelezen en vond het een echte aanrader. Dus bij deze: het staat op mijn lijst! 😉 Sapiens heeft hij pas gekocht, maar het stond ook op mijn verlanglijstje. Ik zal wel moeten wachten tot hij het uitgelezen heeft, vrees ik.

Mijn vriend en ik hebben een gedeelde boekenkast en hij is een fervente non-fictie lezer. Als jullie zijn collectie eens willen bewonderen, laat dat dan zeker weten. Misschien wil hij wel eens een rondleiding geven.

Boeken:

Kleine Geschichte der Oper

A History of Opera: The Last 400 Years

The Rest is Noise

Waar je naar moet luisteren in muziek

Geschiedenis van de westerse muziek

The History of Jazz

Harmonielehre

Audible Signs: Essays from a Musical Ground

Sapiens: A Brief History of Humankind

Eeuwige schoonheid

What If?: Serious Scientific Answers to Absurd Hypothetical Questions

Steinz Gids voor de wereldliteratuur

x Lieselotte

 

Geef een reactie