Spring Cosy Reading Night

De immer enthousiaste Lauren van Lauren And The Books organiseerde al enkele keren een Cosy Reading Night en deze zondag is de eerstvolgende editie (en ook de eerste editie waaraan ik zal deelnemen) van dit leuke initiatief. “WAT IS EEN COSY READING NIGHT?”, hoor ik jullie vragen. Wel, het is de bedoeling dat je het supergezellig maakt in je woonst en vervolgens je onder een dekentje nestelt om drie uur lang ongestoord (zet al die elektronische apparatuur dus maar uit) te kunnen lezen.

Ik heb een beetje gefaald mij aan de strikte uren van het evenement te houden. De Cosy Reading Night ging in België door van 20u-23u, bij mij is het van 22u-24u geworden. Maar het was wel heel cosy! Momenteel ben ik drie boeken aan het lezen: Misschien wisten zij alles: 313 verhalen over de eekhoorn en de andere dieren (Toon Tellegen), Audible Signs: Essays from a Musical Ground (Michael Alec Rose) en The Tidal Zone (Sarah Moss). Ik had niet zo een zin in non-fictie en bovendien ben ik nog steeds aan het twijfelen om niet meer verder te lezen in Audible Signs, omdat ik niet lijk te begrijpen wat Rose allemaal bedoelt. Dus toen ging het nog tussen Tellegen en Moss… Lang heb ik niet moeten nadenken. Het boek van Moss werd de winnaar voor deze gezellige leesavond. The Tidal Zone gaat over een meisje dat plotseling een hartaanval krijgt op de speelplaats en hoe de familie daarna met dit voorval omgaat: grappig en ontroerend tegelijk.

Na het uitkiezen van het boek heb ik mij een kopje thee gemaakt, de gezellige lampjes aangedaan en een kaarsje aangestoken en natuurlijk (heel belangrijk) alle sociale media op non-actief gezet. De Cosy Reading Night is zeker voor herhaling vatbaar. Hoewel Lauren er pas een nieuwe organiseert op 26 juni naar aanleiding van de twintigste verjaardag van Harry Potter en de Steen der Wijzen, ben ik van plan wekelijks (als het mogelijk is) een Cosy Reading Night in te plannen.

P.S. Volgende keer een foto van al dat gezelligs, beloofd!

x Lieselotte

Geef een reactie