Boeken als kunst

Sommige boeken zijn zo mooi, of worden zo mooi uitgegeven, dat het kleine kunstobjecten worden.
In deze video laat ik jullie 4 manieren zien waarop ik boeken een plaats geef in huis: dat gaat van de boekenkast (de meest gekende vorm) tot een print aan de muur.

De boekenkast

Wat is een huis zonder een boekenkast? Leeg. Voorlopig blijft het bij enkele boekenkasten in de huiskamer, maar ik voorspel dat er binnen een paar jaar toch in meer dan een kamer een boekenkast terug te vinden is.

Print

De quote van Ali Smith is een souvenir van het meest recente Passa Porta Festival, maar daarvoor had ik ook al een ingekaderd gedicht van Herman De Coninck in huis. Het heeft iets geruststellend om de woorden van je favoriete auteurs in huis tegen te komen.

Stapels (overal)

Ik weet niet of dit (technisch gezien) als decoratie telt, maar ik heb echt door het hele huis boekenstapels. Niet alleen de kaften, maar ook de ruggen van boeken kunnen mij esthetisch bekoren. Mijn huisgenoten zijn het – denk ik – minder eens met deze vorm van boekadoratie en gooien zo nu en dan eens een stapel tegen de grond.

Gallery wall

Er wordt erg veel tijd in de kaften van boeken gestoken: mooie illustraties, handlettering … noem maar op. Naast het her en der plaatsen van boeken hebben we sinds kort ook een gallery wall in huis. Ook al zijn de meeste plankjes ingenomen door enkele favorieten uit Bram zijn platencollectie, ik heb toch nog een paar plekjes voor mijn boeken gevonden.

Geef een reactie