Luister nooit naar je moeder

Wat als je belangrijke vrouwen om wijze raad zou kunnen vragen? Dan krijg je bijvoorbeeld het advies van Annie M.G. Schmidt om nooit naar je moeder te luisteren. 😁

Sluit je ogen. (Of beter: lees eerst dit voorwoord en sluit ze dan.) Stel je een huis vol vrouwen voor. Intrigerende, straffe en baanbrekende vrouwen, die allemaal op hun eigen manier de wereld hebben vormgegeven.

Tegenwoordig komen er erg veel boeken uit waarin belangrijke vrouwen voorgesteld worden. Luister nooit naar je moeder was voor mij een verfrissend nieuwe stem in dat genre. Op kindermaat leer je deze iconen uit de geschiedenis kennen en elk geven ze een wijze raad mee die je meteen kan toepassen wanneer je het boek dichtslaat. Ook is het leuk dat er naast the usual suspects (Frida Kahlo, Jane Austen …) plaats is voor wat minder voor de hand liggende vrouwen: Ching Shih, Nawja Zebian, Gabrielle Petit of Inge Lehmann… Om er maar enkele te noemen.

En naast al die verzamelde wijsheid van Kristien In-‘t-Ven krijg je er ook nog eens de prachtige illustraties van Marloes De Vries bovenop.

82943013_464416374227535_9017249607062650880_n

Luister nooit naar je moeder en andere wijze raad van belangrijke vrouwen | Kristien In-‘t-Ven | illustrator Marloes De Vries| Lannoo | ⭐️⭐️⭐️⭐️

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. loesjezaakjes schreef:

    Oh die gaat op mijn to-read-lijstje!

Geef een reactie