Juli TBR

on

Nieuwe maand, nieuwe TBR-lijst. Zoals altijd probeer ik niet té ambitieus te zijn wanneer ik mijn TBR samenstel, kwestie van genoeg vrijheid te laten voor eventuele ‘moodreads’. Deze maand wil ik zeker deze vier boeken lezen en ik ben alvast goed bezig, want Een straat zonder ambitie kan ik alvast van het lijstje schrappen.

Een straat zonder ambitie | Pavel Juracek|Vertaald door Edgar De Bruin | Uitgeverij Voetnoot

Een verzameling kortverhalen over het alledaagse leven van de Tsjechische schrijver en filmmaker Pavel Juracek. In de Nederlandse editie worden er twee verhalen aan toegevoegd die later tot films werden uitgewerkt.

Pluk – De oogst van nieuwe vertalers nr. 4

Mijn tweede Pluk viel deze week in de brievenbus. Dit tijdschrift is ideaal om ongekende auteurs te leren kennen en kleine smaakmakers te krijgen van nooit eerder vertaalde literatuur.

Oker | Ellen Verstrepen|Houtekiet

Na het beluisteren van de podcast van De Bende van het Boek en de auteur een stukje te horen voorlezen, ben ik erg benieuwd naar dit debuut. Het verhaal klinkt zowel ontroerend als grappig, maar is het dat ook?

Het gelukkigste meisje ter wereld | Jessica Knoll|Vertaald door Erica Feberwee | Manteau

Nu ik nog even ziek in bed lig, heb ik behoefte aan wat spannend en makkelijk leesvoer. De thriller die ik van mijn tante te leen krijg, lijkt mij ideaal om deze warme dagen in bed door te komen.

*** Welk boek willen jullie graag lezen in juli? ***

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. José Muylaert schreef:

    Ik ben ook heel benieuwd naar Oker, maar de bib hier heeft het niet…
    Deze maand wil ik in elk geval “Ritme” van Marli Huijer lezen, heb ik laatst bij de kringloop gekocht.

    1. Oh, dat boek ken ik niet! Ik ga het eens opzoeken. Kan je Oker niet aanvragen bij de bib?

Geef een reactie