Uitgelezen: bibboeken

Al twee keer verlengd en de boete van 20 cent nog net kunnen ontduiken, maar het is me gelukt: op de valreep heb ik deze drie boeken van de bib uitgelezen.

Geheimen van het Wilde Woud – Tonke Dragt

Uitgeverij Leopold | 475 pagina’s |****/*****

Het vervolg op De Brief voor de Koning is even spannend en hartverwarmend, maar komt ietsje trager op gang. De proloog zorgt even voor wat verwarring (Wie is Ristridin ook alweer? Wat hebben die kraaien er toch maar mee te maken?) en dan is het toch te lang wachten voor het avontuur begint. De vriendschap tussen Tiuri en Piak is een van de mooiste aspecten van dit boek, de liefdesperikelen van Tiuri mochten dan weer achterwege gelaten worden. Liefdesdriehoeken blijken (helaas) van alle tijden te zijn.

Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld & zijn liefde voor Blue – Becky Albertalli

Blossom Books| 272 pagina’s |Vertaling Astrid Staartjes | ***/*****

Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld leest heerlijk vlot. Een romantische verhaallijn wordt gecombineerd met de zoektocht naar de mysterieuze Blue. Achteraf bekeken zitten er voldoende stiekeme hints in het boek verstopt die je al eerder naar de identiteit van Blue kunnen leiden. (Mijn gok was juist, hoera!) Het jongerentaaltje van Simon en zijn vrienden is wel even wennen, maar ach wat een charmant verhaal.

The Dry – Jane Harper

Little Brown|342 pagina’s| ***/*****

Het boek voor de online boekenclub Crime Time with Pip and Simon was deze keer geen complete misser. Hoewel het even duurde voor ik helemaal in het verhaal zat, was het ongelofelijk atmosferisch geschreven, met een onverwachte maar niet absurde plottwist en een sympathiek hoofdpersonage. Naast de verdachte zelfmoord, wordt ook een oudere zaak op gelost. De oplossing van die zaak is dan misschien weer een beetje gehaast en ook niet helemaal te begrijpen/juist … (SPOILER: er klopt iets niet aan het dagboekfragment. Een gebeurtenis wordt volledig beschreven zodat we de afloop van het verhaal kennen, maar in principe is dit niet mogelijk.)

Geef een reactie