Slow Reading Club Hasselt

Afgelopen zaterdag ging de tweede bijeenkomst van de Slow Reading Club Hasselt door. Als locatie had ik dit keer De Tijd Hervonden uitgekozen, een gezellige zaak waar iedere cultuurliefhebber zijn hartje kan ophalen aan de vele activiteiten en boeken die er aangeboden worden. Twintig lezers van alle leeftijden lazen een uur lang in stilte. Of ja, toch bijna… Twee dames kwamen luidkeels een latte en een chocomelk zonder slagroom bestellen en dat zorgde voor de nodige hilariteit.

DSC_7302-67.jpg© Charlotte Knapen

Hoe kwam ik op het idee om een Slow Reading Club in Hasseltop te richten?
Na een bijeenkomst in Leuven te hebben bijgewoond, ben ik helemaal verliefd geworden op het concept van Slow Reading. Samenkomen in een gezellig café/koffiehuis/… en een uur in stilte lezen, het klinkt misschien eerst een beetje raar maar dat is het niet.
Nu ik in Hasselt woon en meer vrije tijd dan ooit heb (het leven van een pas afgestudeerde), kriebelde het om ook hier aan zo een evenement deel te nemen. Helaas, was de club in Hasselt opgeheven wegens te weinig interesse. Na heel wat berichten heen en weer gestuurd te hebben, was ik plots oprichtster van de nieuwe Slow Reading Club…

DSC_7307-71.jpg© Charlotte Knapen

Ik heb er voor gekozen om voor iedere maand een nieuwe locatie te zoeken. Zo krijgen de lezers (en ik) de gelegenheid om ook verschillende zaken in Hasselt te leren kennen. Natuurlijk keren we graag terug naar de zaken waar het ons erg beviel. Dankzij Grim (lokale boekhandel) zijn er nu ook postkaartjes (of bladwijzers zoals ik ze graag noem). Ik ben heel erg blij dat de eigenaars van deze onafhankelijke boekenwinkel zo enthousiast waren en wilden meestappen in dit avontuur. Ook is er een facebookpagina waarin artikels, tips … worden gedeeld. Sinds vanochtend kan je ons ook terugvinden op Goodreads, een leuk idee van een deelnemer. Via de hashtag #slowreadingclubhasselt deel ik ook regelmatig foto’s op Instagram. Ik hoop dat er binnenkort nog meer mensen deze hashtag zullen gebruiken om nog meer boekentips te kunnen uitwisselen.

© Charlotte Knapen

Ik kijk al uit naar de volgende bijeenkomst en hoop in de toekomst nog meer lezende Hasselaren te ontmoeten.

Volgende bijeenkomst:

Dinsdag 24 oktober 19u – 20u30 

Boulebaar

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Hanne schreef:

    Waw, echt knap dat je zo’n idee in Hasselt uitwerkt. Ik vind de kaartjes heel mooi ontworpen en een tof idee dat het steeds op een andere plaats doorgaat. En het beste van al dat je mensen samen brengt om te lezen.

    1. Ja, ik vond het zo leuk in Leuven dus wilde het nu ook graag in Hasselt hebben. Het is echt superleuk als je zoveel mensen die graag lezen ontmoet.

Geef een reactie