Workshop ‘Handlettering met krijtstiften’

Vorige week dinsdag volgde ik een workshop ‘Handlettering met krijtstiften’ gegeven door Snow & Rose. Van 19u tot 22u sloten we ons op in een lokaal in het oude gerechtsgebouw van Hasselt om daar kennis te maken met handlettering en brush lettering, de nieuwe hippere vorm van kalligrafie.

Wie zijn Snow & Rose? Het zijn twee zusjes die in een fictief bos wonen, maar eigenlijk zijn het de alter-ego’s van de creatieve duizendpoot Debbie Lavreys. (Meer info vind je hier.) Haar jarenlange ervaring geeft zij met veel liefde door in de vele workshops en cursussen die zij organiseert. Debbie stelt je meteen op je gemak, voorziet versnaperingen en drank, materiaal en een bundel met tips & tricks waardoor je vol goede moed aan de workshop kan beginnen.

Het doel van deze workshop was op een huisje een mooie quote te tekenen/schrijven. Ik koos voor de laatste zin van een van mijn favoriete gedichten, Ik, van Toon Tellegen.

Ik

Ik weet het: het mooiste zou zijn
als ik onvindbaar was
en altijd naar mijzelf bleef zoeken.
Hoe interessant zou dat niet zijn!
Maar ik ben zo vindbaar…
zo voor het oprapen…

Doe het licht uit, struikel over mij!

Na een informatieve sessie en veel geëxperimenteer met brushpennen (ik heb de microbe trouwens te pakken en probeer nu iedere dag even te oefenen) was het tijd om aan het eigenlijke project te beginnen. Het ontwerp voor het huisje.

handlettering1

Debbie navigeerde tussen de tien deelnemers, bekeek de ontwerpen en voorzag ons van de nodige hulp. Met als gevolg dat je vol vertrouwen aan het tekenen kon. Wel … eerst tekenen, dan uitknippen en opnieuw plakken … want ik had mijn afmetingen niet zo goed gedaan. Vervolgens de handlettering omlijnen met wit, het wit op het krijtbord transporteren en dit dan overtrekken met krijtstift (en er dan ook achter komen dat er al de hele tijd een fout staat omdat je de c en h omgewisseld hebt, oeps).

handlettering2

Het resultaat is niet perfect, maar ik ben er zeker tevreden mee. Het huisje staat voorlopig te pronken op mijn boekenkast. Misschien ga ik binnenkort nog wel eens een workshop volgen.

Geef een reactie