Uitstapje naar Maastricht

Een zondag is al eens de ideale gelegenheid om een uitstapje te maken. Gisteren besloten mijn vriend en ik Maastricht nog eens een bezoekje te brengen. De stad is niet nieuw voor ons aangezien Bram (= mijn vriend) er geboren is, de stad op zijn duimpje kent en hij mij er al meermaals rondgeleid heeft.

Speciaal voor de gelegenheid heb ik mijn camera bovengehaald en wat foto’s gemaakt van leuke adresjes. Bij deze enkele tips voor als je toevallig in Maastricht bent. (Deze lijst kan zeker nog verder aangevuld worden en tips zijn altijd welkom!)

Voor de boekenwurmen onder ons (schuldig!) raad ik zeker aan om eens langs Boekhandel Dominicanen te passeren. Deze boekhandel is gevestigd in een 700 jaar oude kerk, bestaat uit meerdere verdiepingen, heeft een koffiehoekje én een ongelofelijke collectie aan boeken. Als je hier niet vertrekt zonder een boek, dan is er iets mis.

Processed with VSCO with a6 preset

21017823_1810703495614203_347296558_o
Ook ik kon niet vertrekken zonder een boek…

Een koffietje, of in mijn geval thee, dronken we niet in de boekenwinkel maar wel in Bagels & Beans. Een leuke zaak in de Wycker Brugstraat (nr. 31). Hier is een ruim assortiment aan bagels, koffie, thee en andere zoetigheden terug te vinden. De muffin met bosbessen is alvast een aanrader.

Een bezoekje aan Maastricht kan niet zonder een tripje naar de Minckelersstraat. In deze gezellige straat komen design- en interieurwinkels als paddenstoelen uit de grond. Mijn persoonlijke favorieten zijn Conflict en Festen. Bij Conflict kan de designliefhebber zijn hartje ophalen. In de winkel kan je zowel leuke gadgets als prachtige designstukken voor in je eigen huis terugvinden. Festen heeft twee winkels die tegenover elkaar gelegen zijn. Terwijl in de ‘kleine’ winkel de focus vooral op schrijfbenodigdheden ligt, kan je aan de overkant een enorm assortiment aan artikelen terugvinden (boeken, kaarten, juwelen, kleren, kaarsen, servies …). Echt eens de moeite om te gaan snuisteren!

Geef een reactie