TBR augustus

De eerste dag van augustus is het uitgelezen moment (die woordspelingen toch) om mijn TBR bekend te maken. Ik vrees dat hij een beetje té ambitieus is, maar ik heb bijna al deze boeken van de bib uitgeleend en dan voel ik mij verplicht om ze ook te lezen.

Als eerste op de lijst staat Harry Potter en de relieken van de dood. Mijn Harry Potter-boekenmarathon zit er helaas bijna op. Het lezen van dit laatste boek betekent v dat mijn avonturen in de tovenaarswereld weer bijna voorbij zijn. Zucht, nostalgie. Ik kan niet wachten tot de nieuwe geïllustreerde editie in oktober uitkomt, want geef toe, Harry Potter kan je niet té vaak lezen.

Voor de rest bestaat mijn TBR uit Nederlandstalige literatuur. Zoals altijd vind ik rond deze tijd van het jaar dat ik te weinig Nederlandse fictie gelezen heb en probeer ik daar dan wanhopig iets aan te veranderen. Het resultaat: een zoektocht in de bib en deze vier boeken:

Oorlog en Terpentijn – Stefan Hertmans
(Een soort van literaire biografie over zijn grootvader)
Rivieren – Martin Michael Driessen
(Geen idee waar het over gaat, maar Boekarest heeft er maar zo’n 20 posts over geschreven)
Malva – Hagar Peeters
(Winnaar van de Fintro Literatuurprijs 2016, verhaal over de dochter van Pablo Neruda)
Peachez, een romance – Ilja Leonard Pfeijffer
(Of hoe de raad “Don’t judge a book by it’s cover’ altijd in de wind geslagen wordt)

Benieuwd of het mij zal lukken al deze boeken in augustus te lezen!

 

Geef een reactie