Dagboek van Slow Reading Club Hasselt #1

Nog leuker dan een uurtje de tijd maken voor je favoriete hobby is boekentips uitwisselen met alle deelnemers van Slow Reading Club Hasselt. Afgelopen donderdag maakte ik foto’s van alle boeken die er gelezen werden tijdens ons uurtje stilte. Misschien zit jouw favoriete boek er wel tussen of ontdek je een nieuwe titel.

Chantal leest…

In de mist van Golden Gate Park | Murat Isik

De nieuwe roman en opvolger van de veelbekroonde bestseller Wees onzichtbaar. Over het zoeken naar vrijheid, het vinden van een grote liefde en de onoverkomelijkheid van familiebanden. 

Emilie leest…

Het schaarse licht | Nino Haratischwili

“Hier staan we, het trio dat is ontsnapt, dat de sprong naar het heden heeft gemaakt, wij, de overlevenden die proberen verder te leven in plaats van al diegenen wie het niet was vergund en die op deze foto’s voor altijd jong zullen blijven.”

Bea leest…

Twee novellen | Yasushi Inoue

Twee verhalen, de een over een professsor en de ander over een kleine zwendelaar, die vasthielden aan hun eigen keuzes, met tragische gevolgen.

Katrien leest…

Het verdorven genootschap | Philipp Blom

Dit is het bijzondere verhaal van de achttiende-eeuwse Parijse salon van Baron Thiry d’Holbach, waar de grootste geesten van die eeuw – Diderot, Hume, Rousseau – samenkwamen. De radicale filosofie die tussen 1750 en 1770 in deze salon tot bloei kwam, is van historisch belang geweest voor de ontwikkeling van het sceptische moderne denken.

Bram leest…

Dagboek van een poes | Remco Campert

“Ik heet Poef. Jawel, u leest het goed. Poef. Een naam als een spraakgebrek.”

Sigrid leest…

Wandering Souls | Cecile Pin

There are the goodbyes and then the fishing out of the bodies – everything in between is speculation.

Lore leest…

Lente | Ali Smith

Wat is de verbindende factor tussen Katherine Mansfield, Charlie Chaplin, Shakespeare, Rilke, Beethoven, Brexit, het heden, het verleden, het noorden, het zuiden, het oosten, het westen, een man die treurt om een verloren tijd, een vrouw die verstrikt zit in de moderne tijd?
De lente. De grote koppelaar.

Lieselotte leest…

Dubbelganger | Naomi Klein

Al zo’n 25 jaar legt Naomi Klein als geen ander de harde werkelijkheid achter onze cultuur en politiek bloot. In haar internationale bestsellers schrijft ze over de gevolgen van branding, van bezuinigingen, en van de uitbuiting van de planeet op onze samenleving en op onze ziel. Haar nieuwe boek brengt alles waar ze tot nu toe over schreef bij elkaar.

Wil je er volgende keer ook bij zijn?

Geef een reactie