Reading on a sunny day | Interview

Sarah Herlant Cabello is een Boliviaanse illustrator en grafisch designer uit Mechelen. Ze maakt graag kleurrijke digitale tekeningen waarin ze verschillende texturen met elkaar mengt.

Ik stelde haar enkele vragen over het kleurrijke Reading on a sunny day en haar inspiratiebronnen.

Welke technieken gebruikte je voor Reading on a sunny day?

Dit werk heb ik volledig op mijn iPad gemaakt, alles is dus digitaal. De applicatie die ik voor mijn digitale tekeningen gebruik heet Procreate. Het is te vergelijken met Photoshop, maar toch net iets simpeler. 

Wat is de inspiratie/het verhaal achter dit werk? Ik ben hier heel nieuwsgierig naar, omdat het zowel de lezer als de kattenliefhebber in mij aanspreekt.

Vanuit BuroMuro* kwam eigenlijk de vraag om een reeks in te sturen waarin je in min of meer hetzelfde kleurenpalet gebruikt of met een gelijkaardige vibe werkt.

Op het moment dat die vraag kwam, had ik net het werk van Lukas Wakamatsu ontdekt via Instagram. Zijn werk spreekt me echt enorm aan. Lukas is een Braziliaanse illustrator die gebruik maakt van een heel beperkt kleurenpallet en vaak ook voor hele felle kleuren kiest. Mijn werk is ook wel kleurrijk, maar er zitten toch nog veel verschillende toonschakeringen in. Ik wilde wel eens iets anders doen qua kleuren en liet mij door hem inspireren.

Daarnaast wilde ik in Reading on a sunny day heel graag het vakantiegevoel in beeld brengen dat een boek je kan geven. Lezen brengt mij niet alleen tot rust, maar kan mij ook het gevoel geven dat ik in een totaal andere wereld zit waar de tijd stilstaat.

Coquetel | Lukas Wakamatsu

Zo te horen ben je zelf een grote lezer. Heb je misschien ook een favoriet boek? Eentje waar je altijd naar teruggrijpt?

Oh ja, ik hou enorm veel van lezen. Ik heb er tegenwoordig iets minder tijd voor, maar wanneer ik onderweg ben met de trein probeer ik altijd wat pagina’s te lezen.

Ik heb niet echt een favoriete boek, of zelfs een favoriet genre. Mijn leessmaak is heel breed: fantasy, thrillers, reisverhalen, stripverhalen, biografieën, avonturenromans … Ik lees het allemaal.

Er zijn wel enkele boeken die mij meer zijn bijgebleven. Die boeken las ik dan op één dag uit, omdat ik niet kon stoppen met lezen.

The Kingkiller Chronicles – The name of the wind  was supergoed geschreven en echt een plezier om te lezen. 

Love with a chance of drowning  was een aangename verrassing. Ik ben normaal niet de grootste fan van romantische verhalen, maar deze was echt heel grappig en luchtig geschreven. Door dit boek kreeg ik een ontzettende zin om te reizen.

Shantaram vond ik ook genieten, maar gaf mij absoluut géén zin om naar India te gaan (lacht).

Uiteraard kan ook de Harry Potter-reeks niet in dit lijstje ontbreken. Ik was nog een tiener toen de boeken uitkwamen en elk jaar kon ik weer van een nieuw boek genieten. Veel nostalgie dus.

Haal jij ook inspiratie uit bijvoorbeeld kunstboeken?

Ik ben niet zo into kunstboeken, eerlijk gezegd. Hier en daar heb ik wel een design- of architectuurboek in huis staan, maar ik blader daar eigenlijk niet vaak door als ik inspiratieloos ben. Ik haal meer uit verhalen en wandelen. Naar kunstmusea gaan doe ik eigenlijk ook niet snel. Op vakantie dwing ik mezelf altijd eentje te bezoeken, maar die bezoekjes blijven me nooit echt bij.

Behalve lezen, wie of wat inspireert jou nog?

Op vlak van illustratie inspireren Lukas Wakamatsu, Luis Pinto, Cruschiform, Tommy Parker, Kim Roselier en Steve Scott me heel erg.

Daarnaast vind ik heel vaak inspiratie tijdens het reizen, het uitproberen van nieuwe recepten, praten met mensen uit verschillende culturen, wandelen in de natuur, films kijken en zelfs bij het beoefenen van nieuwe sporten. Inspiratie vind je overal!

BuroMuro

Dit interview maakt deel uit van een samenwerking met BuroMuro*. BuroMuro is een jong Belgisch bedrijf uit Mechelen dat Belgische artiesten een platform wilt geven om hun werk zichtbaar te maken en te verkopen. De collecties die op het platform verkocht worden zijn enkel daar en in een beperkte oplage verkrijgbaar. Meer info vind je op de website*.

*In dit artikel maak ik gebruik van affiliate links. Dat betekent dat ik een klein procentje krijg wanneer je een aankoop verricht via het gebruik van de link. De prints zelf kocht ik met mijn eigen centjes.

Geef een reactie