Mid-Year Book Freak-Out Tag 2022

Toegegeven, het midden van het jaar is al even gepasseerd, maar dat belet mij niet om nog wat plezier te hebben met het filmen van de Mid-Year Book Freak-Out Tag 2022.

Wie liever in één oogopslag alle antwoorden heeft, kan onder de video alle antwoorden ook lezen.

Beste boek van het jaar tot nu toe…

Aleksandra van Lisa Weeda

Lisa Weeda reist in opdracht van haar vierennegentigjarige grootmoeder Aleksandra naar Loegansk, op zoek naar het graf van haar oom Kolja, die sinds 2015 is verdwenen. Lisa weet de grenspost van het oorlogsgebied te trotseren en in haar vlucht tuimelt ze terug in de tijd. Ze belandt in het paleis van de Sovjets, waar haar overgrootvader Nikolaj al sinds zijn eigen dood in 1953 wacht op Aleksandra. Na Aleksandra’s deportatie in 1942 naar Duitlsand heeft hij haar nooit meer gezien. Samen met Nikolaj dwaalt Lisa door het paleis, dit limbo waar ook Kolja zich schuilhoudt, en wekt ze de geschiedenis van haar Don Kozakken-familie tot leven. 

Aleksandra is het verhaal van een familie tussen Oost en West die maar niet loskomt van een gebied dat nooit rust lijkt te vinden. Lisa Weeda vond de vorm en de stem om dit indringende verhaal op een grandioze manier te vertellen.

Beste vervolg/sequel…

Hollowpox van Jessica Townsend

Morrigan Crow and her friends have survived their first year as proud scholars of the elite Wundrous Society, helped bring down the nefarious Ghastly Market, and proven themselves loyal to Unit 919. Now Morrigan faces a new, exciting challenge: to master the mysterious Wretched Arts, and control the power that threatens to consume her.

But a strange and frightening illness has taken hold of Nevermoor, turning infected Wunimals into mindless, vicious Unnimals on the hunt. As victims of the Hollowpox multiply, panic spreads. And with the city she loves in a state of fear, Morrigan quickly realizes it’s up to her to find a cure for the Hollowpox, even if it will put her – and everyone in Nevermoor – in more danger than she ever imagined. 

Een boek dat dit jaar werd uitgegeven, maar je nog niet las en je wel heel graag wilt lezen…

Briefly, a Delicious Life van Nell Stevens en The House of Fortune – het vervolg op The Miniaturist – van Jessie Burton

In 1473, fourteen-year-old Blanca dies in a hilltop monastery in Mallorca. Nearly four hundred years later, when George Sand, her two children, and her lover Frederic Chopin arrive in the village, Blanca is still there: a spirited, funny, righteous ghost, she’s been hanging around the monastery since her accidental death, spying on the monks and the townspeople and keeping track of her descendants.
Blanca is enchanted the moment she sees George, and the magical novel unfolds as a story of deeply felt, unrequited longing—the impossible love of a teenage ghost for a woman who can’t see her and doesn’t know she exists. As George and Chopin, who wear their unconventionality, in George’s case, literally on their sleeves, find themselves in deepening trouble with the provincial, 19th-century villagers, Blanca watches helplessly and reflects on the circumstances of her own death (which involves an ill-advised love affair with a monk-in-training).

Thea Brandt is turning eighteen, and is ready to welcome adulthood with open arms. At the theatre, Walter, the love of her life, awaits her, but at home in the house on the Herengracht, winter has set in – her father Otto and Aunt Nella argue endlessly, and the Brandt family are selling their furniture in order to eat. On Thea’s birthday, also the day that her mother Marin died, the secrets from the past begin to overwhelm the present.
Nella is desperate to save the family and maintain appearances, to find Thea a husband who will guarantee her future, and when they receive an invitation to Amsterdam’s most exclusive ball, she is overjoyed – perhaps this will set their fortunes straight. And indeed, the ball does set things spinning: new figures enter their life, promising new futures. But their fates are still unclear, and when Nella feels a strange prickling sensation on the back of her neck, she wonders if the miniaturist has returned for her . . . 

Een boek dat in de tweede helft van het jaar wordt uitgegeven en waar je heel erg naar uitkijkt…

Normaal zou ik hier deel 4 van de Nevermoor-serie geantwoord hebben, maar de release van dit boek is helaas met een jaartje uitgesteld. Ik ben nog vol spanning op Infamous van Lex Croucher aan het wachten.

De grootste teleurstelling van het jaar…

Zonder twijfel Zo lief als de dood van Holly Jackson. En, op de tweede plaats De schaker en het meisje van Alex Reeve.

Wil je meer lezen over mijn frustraties met Zo lief als de dood? Neem dan hier een kijkje.

De grootste verrassing van het jaar…

Heartstopper, ik las de eerste drie boeken en keek daarna de serie op Netflix en ik ben verkocht.

Favoriete nieuwe auteur…

Alice Oseman en Lex Croucher: twee hele leuke ontdekkingen.

Fictieve crush van het jaar… + Favoriete personage van het jaar…

Nick uit Heartstopper.

Boek waarvan je moest huilen…

Ik huil niet makkelijk bij boeken en het is dit jaar ook nog niet gebeurd. (Nee, ook niet bij A Little Life)

Boek waarvan je blij werd…

Ja, sorry, weeral Heartstopper.

Mooiste boek dat je kocht of kreeg…

Mijn vriendje bang van Francesca Sanna en Slechts een diefstal van Ann-Helén Laestadius

Welke boeken wil je nog gelezen hebben tegen het einde van 2022…

Een hele boekenkast vol… Maar, als ik echt moet kiezen:

  1. Luitenant-kolonel de Maumort van Roger Martin du Gard
  2. Briefly, a Delicious Life van Nell Stevens
  3. The House of Fortune van Jessie Burton

Geef een reactie