De Schwob-challenge

on
2018 is alweer twee dagen oud en dat betekent dat het tijd wordt om de Schwob-challenge openbaar te maken. De challenge bestaat uit 12 uitdagingen die je in een willekeurige volgorde in het verloop van 2018 kan voltooien. Ik ben van plan om steeds een Schwob-boek te lezen (een volledige lijst van hun boeken is hier terug te vinden), maar je kan het ook iets breder opvatten en voor vergeten klassiekers gaan. Wil je meedoen aan deze uitdaging? Gebruik dan zeker #schwobchallenge op sociale media zo kunnen we elkaars avontuur volgen, boekentips uitwisselen en discussiëren. Elke maand zal ik een mooie collage van al jullie foto’s en reacties maken en deze op de blog plaatsen. Ik kijk er alvast naar uit en hoop veel ‘nieuwe’ klassiekers te ontdekken!
Lees
 • * een Nobelprijswinnaar
 • * een boek met meer dan 700 pagina’s
 • * een boek dat voor het eerst in het Nederlands verschenen is
 • * een boek geschreven door een vrouw (en vertaald door een vrouw)
 • * een boek geschreven door een auteur uit een ander werelddeel
 • * een boek geïnspireerd op een sprookje
 • * een boek uit het land waar je graag eens op vakantie wil
 • * een non-fictie boek
 • * een boek dat een prijs won
 • * een boek in een genre dat je niet kent
 • * vertaalde poëzie
 • * een Nederlandstalige klassieker die je nog nooit gelezen hebt

Geef een reactie