Over

Enkele jaren geleden ontstond het zotte idee om een blog te beginnen over boeken. Tijdens de zoektocht naar een naam – want ‘branding’ is alles – kwam mijn zus acta fabula est tegen. Oorspronkelijk maakt het deel uit van de Latijnse uitdrukking ‘acta est fabula, plaudite‘. Een veel voorkomende zin in de klassieke oudheid om aan te duiden dat een toneelstuk afgelopen was en het publiek mocht beginnen applaudisseren. Misschien waren het ooit ook de laatste woorden van keizer Augustus, maar vanwege de dubieuze bronnen is daar geen zekerheid over.
De plaudite werd geschrapt en acta fabula est bleef over. Einde. *Applaus*
Maar wie schrijft hier dan al die blogposts?
Mijn naam is Lieselotte, een 24-jarige boeken- en muziekliefhebber (ik ben toch een musicoloog voor iets). Ik lees zo een beetje alles wat ik kan vinden en dan tot grote frustratie van iedereen die een gesprek met mij wil voeren: ‘SORRY, IK BEN AAN HET LEZEN, GEEN TIJD.’
43278509_725980657738400_5058788115326435328_n
Als ik niet aan het lezen ben, zit ik tegenwoordig vastgekluisterd aan de tv naar een of andere serie te kijken… laat ik eerlijk zijn… meestal is het Mad Men.
In mijn vrije tijd ben ik een manusje-van-alles. Zo organiseer ik maandelijks de Slow Reading Club Hasselt, verzorg ik de Sociale Media van het ESOFestival, sta ik al eens boeken te verkopen in Boekhandel Grim en durf ik binnenkort misschien ook teksten te corrigeren (voor meer info mag je mij altijd mailen).
Mijn dagelijkse avonturen kan je volgen via Instagram.