Alles komt

De aller-, allerlaatste boekenbox is een feit en jij hebt nu jouw exemplaar in handen.

Toen Laura me benaderde voor deze box twijfelde ik wel even. Het ging hier natuurlijk om non-fictie, een genre waar ik tot dan nog niets mee gedaan had. Maar, de boodschap van haar boek is zo mooi en belangrijk dat ik er wel wat in zag.

Het boek

Laat anderen je zelfvertrouwen niet bepalen

De overtuiging ‘ik ben niet goed genoeg’ is iets waar veel mensen vandaag mee worstelen. We trekken massaal naar de psycholoog omdat we ons niet slim, mooi, succesvol of geliefd genoeg voelen. En dat terwijl we vaak niet eens weten wat ‘genoeg’ inhoudt.

Ex-journaliste Laura Massoels vertelt in Alles komt goed haar eigen verhaal, over het woord ‘basklas’, een term die haar vader gebruikte voor mensen waar hij geen hoge pet van op had zoals laaggeschoolden, individuen met tatoeages of met mentale gezondheidsproblemen. De auteur ontwikkelde hierdoor op jonge leeftijd een angst om niet goed genoeg te zijn, waardoor ze het haar levensdoel maakte om altijd net dat tikkeltje beter te zijn dan anderen.

In dit boek beschrijft Laura haar eigen proces van vallen en opstaan en vertelt ze hoe ze op 27-jarige leeftijd met een zware burn-out op de psychiatrische afdeling belandde. Ze zet de lezer zelf aan het werk: uitzoeken waar beperkende overtuigingen en gedachten vandaan komen en begrijpen wat ze teweegbrengen in ons lichaam en brein. Uiteindelijk biedt ze ondersteuning voor het creëren van een nieuwe, eigen definitie van ‘genoeg’.

Alles komt goed is een positief, maar realistisch boek. Het toont dat niet alles altijd goed komt, of toch niet helemaal. De uitspraak impliceert immers dat als je lang genoeg wacht het probleem zich vanzelf oplost en dat je aan de finish de beste versie van jezelf zal vinden. Maar dat klopt niet: herstellen is iets van elke dag. Je zal groeien, maar stress en problemen zullen er altijd zijn. Daarom: alles komt, en je kiest zelf of het goed wordt. 

Ga zelf aan de slag!

Laura ontwikkelde een crisisplan dat je zelf kan invullen en maakte een kort e-book over triggers en hoe je hier het best mee kan omgaan.

Extra’s

Als extra’s vind je in deze box de Therapy Toolkit bestaande uit 60 kaarten met vragen en reflecties en de Reward Stickers van Inclusicards.