Site pictogram Acta Fabula Est

Alles komt… goed?

Vandaag komen waarschijnlijk de aller-, allerlaatste boekenboxen toe bij hun eigenaars. In de box zit het boek ‘Alles komt goed‘ van Laura Massoels.

Laura is een 30-jarige Hasseltse spring-in-t-veld die enkele jaren geleden gevloerd werd door een burn-out. Over die ervaring en het bijhorende leerproces schreef ze het boek ‘Alles komt goed‘ dat in februari dit jaar bij uitgeverij Borgerhoff&Lamberigts verscheen.

Nieuwsgierig als ik ben, vroeg ik haar welke boeken haar inspireerden om zelf (terug) in de pen te kruipen. Ze moest er even over nadenken, maar kwam al gauw met drie titels op de proppen.

Glennon Doyle – Ongetemd leven

In het beginstadium van mijn burn-out was het voor mij onmogelijk om te lezen. Mijn ogen werden meteen moe en ik moest bijna elke zin drie keer lezen door een gebrek aan focus. ‘Ongetemd leven’ was het eerste boek dat ik weer uitlas. Er was zelfs een nacht dat ik pas om 5 uur ‘s ochtends in mijn bed kroop, zo graag wilde ik verder lezen. Ik voelde door dit boek voor het eerst in lange tijd terug het vuur in mijn hart branden.

Mark Manson – The Subtle Art Of Not Giving A F*ck

Deze titel kan onmogelijk in het lijstje ontbreken. ‘The Subtle Art Of Not Giving A F*ck’ was mijn allereerste luisterboek en hield mij gezelschap tijdens de vele wandelingen om mijn hoofd leeg te maken. Het boek is een reactie op de zelfhulpindustrie die Manson ziet als een cultuur van vals optimisme en bestempeld als noch praktisch noch behulpzaam. Het hielp mij om terug wat meer te relativeren, een vaardigheid die ik tijdens mijn burn-out volledig was kwijtgeraakt.

Austin Kleon – Steal Like An Artist

Aan dit boek heb ik veel gehad om mijn creativiteit terug aan te wakkeren. Kleons idee dat je geen genie hoeft te zijn, was een belangrijk inzicht in mijn herstel. Wanneer ik voel dat mijn creativiteit hapert, grijp ik terug naar dit kleine boekje voor wat inspiratie. Een van mijn favoriete quotes uit het boek is ‘Schrijf het boek dat je wil lezen’… En dat deed ik. 

Zelf ook nog een exemplaar van ‘Alles komt goed‘ in huis halen? Surf dan snel naar basklas.be.

Mobiele versie afsluiten