Kerstboeken

Kinderboeken

Winterverhalen – Achttien avonturen uit de hele wereld

Dawn Casey | ill. Zanna Goldhawk | vert. Jeanette Kramp | Uitgeverij Christofoor

In dit magische boek zijn achttien van de mooiste winterverhalen uit de hele wereld opgenomen – van Noord-Amerika tot Siberië, China en Schotland. Ga lekker liggen bij de open haard met deze hartverwarmende verzameling verhalen, die over de wonderen van de winter vertellen. Ontdek bevroren landen, ontmoet sneeuwmeisjes en berenkoningen en volg helden en heldinnen op epische reizen die de kracht van vriendschap op de proef zullen stellen.

Nevermoor – The Trials of Morrigan Crow

Jessica Townsend | Orion Children’s Books

Morrigan Crow is cursed. Having been born on Eventide, the unluckiest day for any child to be born, she’s blamed for all local misfortunes, from hailstorms to heart attacks–and, worst of all, the curse means that Morrigan is doomed to die at midnight on her eleventh birthday.

But as Morrigan awaits her fate, a strange and remarkable man named Jupiter North appears. Chased by black-smoke hounds and shadowy hunters on horseback, he whisks her away into the safety of a secret, magical city called Nevermoor.

  • Nederlandse vertaling bij Luitingh-Sijthoff
  • Wil je mij nog langer over dit boek horen praten? Beluister dan aflevering 105 van Bende van het Boek

The Vanderbeekers of 141st Street

Karina Yan Glaser | Houghton Mifflin Harcourt

The Vanderbeekers have always lived in the brownstone on 141st Street. It’s practically another member of the family. So when their reclusive, curmudgeonly landlord decides not to renew their lease, the five siblings have eleven days to do whatever it takes to stay in their beloved home and convince the dreaded Beiderman just how wonderful they are. And all is fair in love and war when it comes to keeping their home.

  • Verschijnt in januari in het Nederlands bij Van Holkema & Warendorf

Cosy Crime

Murder Most Unladylike – Mistletoe and Murder

Robin Stevens | Puffin

Daisy Wells and Hazel Wong are spending the Christmas hols in snowy Cambridge. Hazel has high hopes of its beautiful spires, cosy libraries and inviting tea-rooms – but there is danger lurking in the dark stairwells of ancient Maudlin College.

Two days before Christmas, there is a terrible accident. At least, it appears to be an accident – until the Detective Society look a little closer, and realise a murder has taken place. Faced with several irritating grown-ups and fierce competition from a rival agency, they must use all their cunning and courage to find the killer (in time for Christmas Day, of course).

Win een kerstbox via Instagram

Midwinter Murder

Agatha Christie | HarperCollins

There’s a chill in the air and the days are growing shorter . . . It’s the perfect time to curl up in front of a crackling fireplace with this winter-themed collection from legendary mystery writer Agatha Christie. But beware of deadly snowdrifts and dangerous gifts, poisoned meals and mysterious guests. This compendium of short stories, some featuring beloved detectives Hercule Poirot and Miss Marple, is an essential omnibus for Christie fans and the perfect holiday gift for mystery lovers.

  • Ook zo fan van cosy crime tijdens de feestdagen? Je bent zeker niet de enige. Luister eens naar deze aflevering van Shedunnit voor meer achtergrondinfo

Beetje zeemzoet

The Boy, the Mole, the Fox and the Horse

Charlie Mackesy | Ebury Press

Enter the world of Charlie’s four unlikely friends, discover their story and their most important life lessons. The boy, the mole, the fox and the horse have been shared millions of times online – perhaps you’ve seen them? 

  • Ook verkrijgbaar in het Nederlands bij Kokboekencentrum

Onder moeders vleugels

Louisa M. Alcott | vert. Mieke Prins | Mozaïek

Louisa May Alcotts klassieker “Onder moeders vleugels’, ook bekend onder de oorspronkelijke titel “Little Women’ is de moeder der meidenboeken. Wie kent ze niet? De lieftallige Meg, kwetsbare Beth, lichtelijk verwende Amy en natuurlijk de getalenteerde tomboy Jo die anderhalve eeuw na haar literaire geboorte nog steeds talloze schrijfsters en andere vrouwen inspireert, zoals J.K. Rowling en Barbara Kingsolver. Via de dromen, spelletjes, plagerijen, brieven, tegenslagen en romances van de vier zussen worden vrouwen over de hele wereld en van alle leeftijden deel van de bijzondere familie March. Een Amerikaanse, feministische klassieker over de spanningen tussen maatschappij en individualiteit.

  • Als je hem nog niet gezien hebt, het is “de moment”: Little Women

Geef een reactie