When in Stockholm…

Hej!

We zijn ondertussen al weer een weekje terug, maar Bram en ik genoten enorm van onze korte citytrip naar Stockholm. Het was niet de eerste keer dat we er waren – Bram studeerde er een jaar en sindsdien proberen we regelmatig terug te gaan – dus we konden helemaal op ons gemak al onze favoriete plekjes bezoeken. Ik noem Stockholm dan ook niet voor niets graag ons thuis weg van huis.

We logeerden voor de eerste keer in een hotel en het is meteen een aanrader geworden voor alle vrienden en kennissen die ons naar tips vragen. Het NOFO Hotel bevindt zich in het bruisende hipstercentrum van Stockholm, Södermalm, en voorziet thematische kamers en een heerlijk ontbijtbuffet. Maar, wat er zo mooi is aan de locatie is dat al onze favoriete boekenwinkels op een steenworp van het hotel liggen.

Het perfecte excuus om elke boekenwinkel binnen te gaan tijdens onze trip was mijn zoektocht naar een exemplaar van Het labyrint van de Faun van Guillermo del Toro en Cornelia Funke. Helaas is die zoektocht op niks uitgedraaid, maar ik vond ondertussen wel heel wat anders moois.

Naast de #bookhaul volgt er binnenkort een kaart met onze favoriete boekenplekjes! Bram is momenteel volop met het ontwerp bezig.

67275803_2665963956761817_3847583101353984000_n

What is not yours is not yours | Helen Oyeyemi | Picador

Ik wil al lang eens een boek van Oyeyemi lezen omdat er mij rariteiten en sprookjes beloofd worden in de reviews. Ik ben dan ook heel benieuwd naar deze kortverhalenbundel met een magisch tintje.

One-way Street and Other Writings | Walter Benjamin | Penguin
100 Artists’ Manifestos – From the Futurists to the Stuckists | Selected by Alex Danchev | Penguin Modern Classics

Kijk, ik zag deze boeken en ik weet niet wat het was maar ik moest ze meenemen. Ongetwijfeld de schuld van mijn opleiding en mijn voorliefde om de hersenkronkels van invloedrijke culturele figuren te ontrafelen.

Swedish Classics – Short stories | Astrid Lindgren, August Strindberg, Selma Lagerlöf & Stig Dagerman | Novellix

Zweedse klassiekers ontbreken al een tijdje in onze kast en kortverhalen weten mij altijd makkelijk te overtuigen.

Hej då!

Geef een reactie