Site pictogram Acta Fabula Est

Openingsfeest expo ‘De mooisten van het land’

Afgelopen zondag vond in Villa Verbeelding het openingsfeest voor de expo “De mooisten van het land” plaats. Natuurlijk kon je op het openingsfeest niet alleen de tentoonstelling bezoeken, maar stonden er tal van andere activiteiten gepland. Zo kon je onder andere je portret laten tekenen door een van de deelnemende illustratoren of een interview met Fatinha Ramos en Ingrid Godon bijwonen. Voor de kinderen waren er dan weer een workshop en enkele vertelmomenten in de caravan voorzien.

Het openingsfeest werd druk bezocht. Zo druk, dat het een beetje moeilijk was om de tentoonstelling zelf – een galerij met zelfportretten van 35 illustratoren zowel uit het binnenland als het buitenland – te bezoeken. Maar gezellig, dat was het zeker wel. Ook bij het interview met Fatinha Ramos en Ingrid Godon moesten er last-minute nog heel wat stoelen worden bijgeschoven. Wally De Doncker verzorgde een mooie openingsspeech, waarin hij volgend passend statement maakte:

Een zelfportret is het visitekaartje van de illustrator/kunstenaar.

En dan was het tijd om Ingrid en Fatinha aan het woord te laten. Het interview van een uur vloog voorbij. De twee dames bleken geboren vertellers en straalden een enorme passie voor het vak uit.

Mobiele versie afsluiten