Site pictogram Acta Fabula Est

April TBR

Ik kijk zelf supergraag elke maand naar alle TBR-posts. Hoewel ik niet zo goed ben in het volgen van leeslijstjes, wil ik er toch werk van maken om wat vaker een TBR op de blog te posten. April wordt best een drukke maand dus ik heb ook geen al te wilde plannen op het leesgebied. Deze vier boeken wil ik zeker deze maand lezen:

Geluk is gevaarlijk: Een keuze uit de gedichten – Rutger Kopland

Ik ben ondertussen al een tweetal maanden in dit boek aan het lezen. Helaas heb ik de slechte gewoonte om poëzieboeken links te laten liggen. Deze maand wil ik zeker wat verder geraken in deze mooie selectie van gedichten. Er ligt nog een verzameld werk van Herman de Coninck op mij te wachten…

Dragonfly in Amber – Diana Gabaldon

Ik was de afgelopen weken De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld aan het lezen… Vaak bekroop mij tijdens het lezen een nogal onbehaaglijk gevoel en dat wilde ik absoluut vermijden voor ik naar dromenland vertrek. Dus begon ik aan het tweede deel van de Outlander-serie, lekker ontspannend zo net voor het slapengaan.

De verdrinking – Roger Martin du Gard

Ik koos als tweede boek voor de boekenclub deze novelle van Roger Martin du Gard. Afgelopen lente heb ik het al een keer gelezen en ik was meteen verkocht. Zijn roman Luitenant-kolonel de Maumort ligt al een jaar op mij te wachten. Misschien een mooi vervolg voor in mei?

Dit boek past trouwens perfect binnen de Schwob-challenge, want het is een boek dat geschreven werd door een Nobelprijswinnaar.

De blinde uil – Sadegh Hedayat

Als Schwobambassadeur lees ik natuurlijk ook graag eens een recent verschenen Schwobboek. Ik hoop deze maand De blinde uil van Hedayat te lezen, een must-read volgens alle recensenten. Ik ben benieuwd!

Mobiele versie afsluiten