Bladeren en zappen

Vorige week lag ik ingeduffeld op de zetel een beetje uit te zieken. Een blogpost zat er dus niet meteen in. Maar, deze week ben ik er weer! Al heb ik wat last van winterblues en wil ik op dagen als vandaag gewoon terug in bed kruipen. Hopelijk begint de zon snel terug te stralen dan lijkt alles weer een beetje mooier.

Ik kon geen onderwerp bedenken voor de post van vandaag dus geef ik gewoon een update van wat ik al gelezen en gekeken heb in januari. En dat blijkt best veel te zijn.

Wat ben ik aan het lezen?

Januari was tot dusver al een erg goede leesmaand. Het aantal interessante programma’s op tv daalde en niets hield Bram dan ook tegen om ‘s avonds Playstation te spelen. Ondertussen kon ik opgekruld onder een dekentje een boek lezen. Ik las al Harry Potter and The Prisoner of Azkaban,de geïllustreerde editie, en kan niet wachten om het vierde boek (mijn persoonlijke favoriet) volgend jaar onder de kerstboom te vinden. Daarna las ik De Brief voor de Koning van Tonke Dragt, als 12-jarige zou ik dit boek geweldig gevonden en als 23-jarige bleek dit gelukkig ook nog het geval. Dan ging het wat bergaf met mijn leesvoer: The Girls van Emma Cline was toch een beetje een teleurstelling en  Mea Culpa van Clare Mackintosh, het boek van de online leesclub Crime Time with Pip and Simon, liet me mijn ogen bijna uit hun kassen rollen. En dat was niet op de positieve manier.

27016496_1999470663404151_1422840622_o

Mijn verdere leesplannen voor januari liggen nog niet echt vast. Ik ga The Noise of Time van Julian Barnes herlezen voor de boekenclub van de bib en Never Let Me Go van Kazuo Ishiguro zit al even naar mij te lonken. Momenteel ben ik The Casual Vacancy van J.K. Rowling aan het lezen en dat lijkt voorlopig toch een boek waar ik meer dan 2 sterren aan zou geven.

*Vergeet ik bijna Dagboek van een poes van Remco Campert: must-read voor kattenliefhebbers!*

26857692_1999470703404147_37154911_n

Wat ben ik aan het kijken?

Zoals ik al zei niet veel interessants in televisieland, maar toch zijn er enkele series waarvoor ik graag mijn boek opzij leg. Zo ben ik begonnen aan het eerste seizoen van Fargo. Deze serie wordt elke zondagavond op Vier uitgezonden. Het is onbehaaglijk, maar tegelijk ook  grappig en ook een beetje verslavend. Dankzij VRTnu kon ik toch nog naar Big Little Lies kijken en wat ben ik blij dat ik deze serie ein-de-lijk gekeken heb. Oorspronkelijk was het plan om vorige dinsdag twee of misschien drie afleveringen te kijken, maar een paar uur later zat ik al naar de laatste te kijken. Zo mooi gemaakt en de soundtrack is zo goed!

 

Laatste tip van deze week is And Then There Were None, de Britse tweedelige serie gebaseerd op de gelijknamige roman van Agatha Christie. Drie uur in spanning wachten op het onvermijdelijke.

Gerelateerde afbeelding
Nu ook nog te bekijken via VRTnu

 

4 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Jozefien schreef:

    Ik ben ook kazuo ishiguro aan het lezen! Wel in het Nederlands : Laat me nooit alleen 😉

    1. Oeeeeee! Kunnen we een bespreking houden als ik hem uitheb 😉

  2. Hanne schreef:

    Ja he, hoe geweldig was Big Little Lies!? Die serie wilde ik ook al zo lang bekijken. En die soundtrack staat hier op eindeloze replay! Ik heb eergisteren de eerste aflevering van Fargo gezien. Is de rest van het seizoen de moeite waard om te kijken?

    1. Ik heb nu de eerste vier afleveringen gezien en vind het nog steeds ontzettend leuk om te kijken. Al is ‘leuk’ misschien een beetje een vreemde manier om de serie te beschrijven. :p

Geef een reactie