Site pictogram Acta Fabula Est

#zomerintechtmailswap

Soms zie je toevallig iets op je feed passeren en ben je in een impulsieve bui en dan BAM… Doe je opeens mee aan een supertof project om snailmail naar een onbekende te sturen. Dit is mijn avontuur van de #zomerintechtmailswap.

Ik kwam toevallig op het Instagram-account/de blog van Trees uit en zij was, samen met vriendinnen, mensen aan het ronselen voor een mailswap. Het was zo een van die dagen dat ik op alles ja zei wat op mijn pad kwam, dus schreef ik mij in. Dat verliep trouwens allemaal supervlot en twee weken lang zat ik reikhalzend uit te kijken naar het mailtje waarin ik de gegevens van mijn mailvriendinnetje zou krijgen. Het concept is namelijk als volgt: iedereen die zich ingeschreven heeft, krijgt een andere naam waarnaar ze hun pretpakketje mogen opsturen. Zo leer je dus eigenlijk twee nieuwe mensen kennen: degene naar wie jij een brief stuurt en degene van wie je een brief krijgt. Om het iets gemakkelijker te maken om leuke goodies te kopen/maken, kan je ook iets over jezelf vertellen of je Instagram of blog doorgeven.

Ik was een beetje nerveus voor mijn snailmail want, wat stop je daar allemaal in? Via de blog van Trees kreeg je tips hoe je het beste aan je pakketje kon beginnen. De afspraak was zo veel mogelijk zelf in elkaar knutselen en de goodies mochten maximum 10 euro kosten. Eerst lijkt dat weinig maar als je naar de Hema, Flying Tiger of andere kleine prullenwinkeltjes gaat, dan blijkt al snel dat je voor 10 euro heel veel toffe dingen kan kopen. Zo vond ik bijvoorbeeld bladwijzers, ballonnen met confetti, zaadjes, een gezichtsmasker … Die zoektocht naar leuke spullen voor je persoon is trouwens het allerleukste, geniet daarvan!

Een dag nadat mijn pakketje verstuurd werd, kreeg ik al een berichtje dat ze het heel leuk vond. Joepie! Ook mijn pakket was supertof. Bij het openen van de envelop sprong de confetti er al meteen uit. De papiertjes, briefjes, stickers en cadeautjes waren duidelijk met veel zorg uitgekozen. Ik wil Siri langs deze weg graag nog een keer bedanken voor al dat leuks. 🙂

De #zomerintechtmailswap is een mooi voorbeeld van hoe kleine dingen, zoals post krijgen, iemand heel blij kunnen maken. Ik ga dus zeker proberen om nog regelmatig een klein pakketje naar een van mijn vriendinnen te sturen.

x Lieselotte

Mobiele versie afsluiten