20 jaar Harry Potter

on

Afgelopen maandag werd het 20-jarig bestaan van Harry Potter and the Philosopher’s Stone gevierd. Deze hele week vieren Potterheads van over de hele wereld dat deze bebrilde tengere jongen in hun leven kwam. Natuurlijk moet ik ook even een duit in het zakje doen.

Ik heb Harry Potter niet gelezen toen de boeken pas uitkwamen. (Nogal moeilijk als je dan maar 3 jaar oud bent. Ook al wil ik de mensheid graag doen geloven dat ik met een boek in mijn hand ter wereld kwam.) In het tweede studiejaar kreeg ik echter HP en de Steen der Wijzen in mijn poezelige handjes gedrukt en ik was meteen verkocht. Drie vrienden, een kwaadaardige tovenaar, kikkerdril, eenhoorn … Wat wil een 7-jarig meisje nog meer?

Ik denk dat mijn ouder mij het boek gaven toen de eerste film op de markt kwam en de serie meer ruchtbaarheid begon te krijgen. Uiteraard ben ik die film gaan kijken en ja, uiteraard was het de gedubde versie. Sinds toen volgde ik de avonturen van Harry op de voet. Ik was wel nooit zo enthousiast dat ik naar de middernachtverkopen ging, maar ik verwachte wel met kerst of mijn verjaardag dat ik het nieuwste boek in de serie kreeg. Geen echte echte die-hard fan dus, maar niettemin zijn die boeken toch voor een groot deel verantwoordelijk dat ik vandaag zoveel lees.

Afgelopen maand besloot ik nog eens van voor af aan te beginnen. Ik heb net Harry Potter en de Vuurbeker uitgelezen (mijn favoriet toch wel, S.H.I.T.). Helaas liggen mijn overige boeken thuis dus ik zal nog een paar dagen geduld moeten hebben alvorens ik aan dat vijfde boek (wat een kanjer) kan beginnen.

Geniet nog van deze week vol Harry Potter-fun!

x Lieselotte

Geef een reactie