Mei TBR

Het is al mei, MEI! De tijd vliegt echt voorbij dit jaar. Een nieuwe maand betekent een nieuwe TBR-stapel langs mijn bed. Benieuwd welke boeken het gehaald hebben? Lees dan zeker verder.

Hoewel ik in mei nog verschillende taken af te werken heb en enkele leuke uitstapjes gepland heb, zou ik toch meer tijd moeten hebben om te lezen. Een TBR mag voor mij echter niet te beperkend zijn. Lijstjes zijn leuk, maar een zekere vrijheid om nog andere boeken te kunnen lezen, is ook belangrijk.

Het eerste boek dat ik in mei zou willen uitlezen is Onland van Arnaldur Indridason. Ik heb dit boek te leen gekregen en wil het dan ook graag naar zijn oorspronkelijke eigenaar kunnen terugbrengen. Onland is een literaire thriller van de Ijslandse auteur Indridason. Als ik het goed begrijp, behoort dit boek tot een prequel(reeks) over rechercheur Erlendur. Het is een van de eerste keren dat ik mij aan een trhiller/misdaadroman waag. Hoewel ik iedere vrijdagavond wel naar een detectiveserie op televisie kijk (en daar veel plezier uithaal), is het nog nooit in mij opgekomen om ook detectivereeksen te lezen. Voor alles een eerste keer en voorlopig vind ik het een heel tof boek.

Arthur Japin is een van mijn favoriete auteurs. Het wordt dus dringend tijd dat ik dat ongelezen boek van hem eens ga lezen. Vaslav vertelt het verhaal van de Russische danser Vaslav Nijinsky. Het verhaal is opgesplitst in drie verschillende perspectieven: zijn vrouw, Diaghilev en Vaslavs bediende. Ik weet niet of dit boek gebaseerd is op waargebeurde feiten,  want Vaslav en Diaghilev waren echte personen. Zij waren danser en choreograaf in het Ballets Russes (bekend van bv. de schandaalpremière van Le Sacre du Printemps). Ik wil echter nog niet te veel opzoeken, omdat ik bang ben zo het plot van dit verhaal te weten te komen.

Tot slot staat er nog een non-fictie boek op mijn TBR. Want zoals duidelijk werd uit de vorige post, heb ik nog heel wat ongelezen non-fictie boeken in mijn kast staan. Ik heb gekozen voor Aaron Coplands boek Waar je naar moet luisteren in muziek. Copland was zelf muzikant, componist en leraar en wilde met dit boek de luisteraar een actieve houding tegenover muziek aanleren. Ik ben alvast benieuwd!

x Lieselotte

Geef een reactie