Fintro Literatuurprijs 2017

Het is weer zover! 13 maart werd de longlist van de Fintro Literatuurprijs bekend gemaakt. Het is de enige Nederlandstalige literatuurprijs die ik (op dit moment) volg. Hoewel ik een aantal van de titels wel herken, moet ik met het schaamrood op de wangen toegeven dat ik slechts een van de genomineerden gelezen heb: Het smelt van Lize Spit. De lezers van mijn vorige blog zullen zich misschien nog herinneren dat ik gemengde gevoelens had over deze roman. Spits schrijfstijl beviel mij enorm, ik lees ook nog regelmatig haar columns, maar het verhaal zelf kon mij uiteindelijk niet zo bekoren. Ik heb wel zo een vermoeden dat zij op de shortlist zal terechtkomen.

Van de andere romans weet ik heel weinig tot bijna niets. Jammer, anders kon ik nog meer voorspellingen doen. Als ik echt een gokje zou moeten doen, denk ik dat Rivieren en De bekeerlinge ook wel kanshebbers zijn. Dat zijn de romans waar mij regelmatig iets van ter ore gekomen is. Misschien moet ik de uitdaging aangaan om de shortlist te lezen. Wie weet … als ik heel veel tijd heb! 🙂

x Lieselotte

 

Geef een reactie