London Book Haul

Tijdens de Krokusvakantie besloten mijn vriend en ik om er even tussenuit te gaan en vertrokken we voor vier daagjes naar Londen.
*LONDON, BABY!*
Ik verheugde mij heel erg op deze reis: musea, thee en natuurlijk niet te vergeten boekenwinkels vol Engelstalige boeken. Vier dagen is natuurlijk niet veel en ik wilde vooral de musea gaan bezoeken. Desondanks zijn we toch drie boekenwinkels gepasseerd en heb ik daar mijn slag kunnen slaan.

Het is niet altijd even gemakkelijk om in België in een boekenwinkel (online is natuurlijk wat anders) Engelse boeken te vinden. Maar al te vaak is de keuze grotendeels beperkt tot de klassiekers of recente populaire publicaties. (Ja, ik weet dat de helft van mijn stapel klassiekers zijn, maar die edities zie je hier ook niet vaak!) Ik heb enkele maanden gespaard, zodat ik enkele boeken in Londen kon kopen. Dat maakt het schuldgevoel voor deze literaire uitspattingen heel wat minder groot.

Ik wil vooral met een beschuldigende vinger naar BookTube wijzen. Drie van de vijf boeken (Rebecca, The Tidal Zone en The Dumb House) heb ik gekocht vanwege de positieve commentaren van mijn favoriete BookTubers. Een bonusje waren dan nog eens de fantastische edities waarin ik deze boeken kon kopen.

Ik ben echt al een jaar op zoek naar The Dumb House en ik ben zo blij dat ik het nu binnenkort ein-de-lijk kan lezen! The Tidal Zone, Rebecca en Mrs. Dalloway stonden ook al even op mijn verlanglijstje. De enige impulsaankoop is The Pursuit of Love  van Nancy Mitford. Ik heb onlangs een artikel over de Mitford-zusjes gelezen in Flow Magazine en wilde nu wel graag iets van haar lezen… En zodoende heb ik nu deze mooie editie van deze klassieker.

Hieronder vind je alle links naar de boeken via Book Depository. Natuurlijk kan je ook altijd  bij je lokale boekhandelaar langsgaan!

Rebecca – D. du Maurier: https://www.bookdepository.com/Rebecc-Daphne-du-Maurier/9781844088799?ref=grid-view

The Tidal Zone – S. Moss:
https://www.bookdepository.com/The-Tidal-Zone-Sarah-Moss/9781783783076?ref=grid-view

The Pursuit of Love – N. Mitford:
https://www.bookdepository.com/The-Pursuit-of-Love-Nancy-Mitford-Zoe-Heller/9780241974681?ref=grid-view

The Dumb House – J. Burnside:
https://www.bookdepository.com/The-Dumb-House-John-Burnside/9781784870119?ref=grid-view

Mrs. Dalloway – V. Woolf:
https://www.bookdepository.com/Mrs-Dalloway/9781784870867

Zoals je ziet is de blog tegenwoordig op een nieuw adres: actafabulaest.wordpress.com
Er zijn hier heel wat meer mogelijkheden om voor een mooie layout te zorgen en alles ordelijker in te delen. Ik ben echter geen computergenie en zal dus nog een beetje moeten sleutelen aan de site. Alvast excuses voor de opmaak en vreemde tekstjes die je af en toe nog zal terugvinden, maar er wordt dus volop aan gewerkt. Onderaan vind je nu ook makkelijker op welke sociale media ik nog actief ben. Check vooral Instagram voor recente updates 😉

x Lieselotte

 

Geef een reactie